lørdag 21. januar 2012

INSPIRASJON: GOURMET-MIDDAG

En selvdiktet oppskrift til dere er herved levert...


Start med å steke biffen ca to minutter i smør på hver side (sterk varme). Jeg brukte Gilde sin langmørnet indrefilet med mørhetsgrad 6 av 6. Krydret den med hvitløkspulver og chili/ lime + salt.
Legg den deretter i ovnen i ca 30 minutter på 200 grader. 
Kutt opp noen skiver serranoskinke, og stek i kryddersmør sammen med champignon på ganske sterk varme, til det blir sprøstekt.
(Kremt kremt.. Fløtegratinerte poteter og grønnsaker er fra poser...)
Legg potetene, biffen og grønnsakene på en tallerken, dryss over skinke og champignon- blandingen, og legg en dæsj kryddersmør oppå potetene. 


Dette må prøves, folkens! 
God helg!4 kommentarer:

Fru R. sa...

Hei,
Oppdaget deg i kveld:)
Ble akkurat medlem av Rogaland bloggere på FB. Utrolig mange rogalandsbloggere jeg ikke har visst om. Blir kjekt å følge deg, og skal kikke rundt her hos deg nå.
Klem Mette

Fru Tunheim sa...

Dette så jo deilig ut....men jeg tenker at biffen måtte bli ganske gjennomstekt etter en halv time på 200 grader, men kanskje jeg tar feil. Jeg steker også biffen som deg, først på panna og så i ovnen, men stikker et steketermometer i en av dem for å få rett kjernetemperatur.

Anne sa...

Ja, den ble egentlig litt gjennomstekt, skulle nok ikke stått så lenge, men jeg er alltid redd den skal være for rød. Jeg må ønske meg et steketermometer, tror jeg- takk for tips!

Maliva`s verden sa...

Spennende oppskrifter;o)
Maliva