torsdag 5. januar 2012

INSPIRASJON: DEILIGE BRIOCHE

Får du ikke rundstykkene luftige og fluffy? Da du prøve denne oppskriften på brioche(hentet fra Manuela´s blogg). Det tar litt tid, men er veldig verdt det.


Det er et par ting med denne oppskriften som er viktige for å få et bra resultat. Det ene er at du skal bruke melkepulver. Melkepulver får du kjøpt i innvandrerbutikker eller på store matvarebutikker som coop mega. Ikke bytt ut dette med vanlig melk, denne ingrediensen er mye av grunnen til at det blir så fløyelsaktig i konsistensen! Den andre viktige tingen er at deigen både skal elte lenge, og heve lenge. Ikke slurv med dette. Pga lang eltetid, er du nødt for å ha en kjøkkenmaskin.


Her kommer oppskriften...

345 g mel
1 dl melkepulver
3 ss sukker
1 ss tørrgjær
3 egg
1 dl lunkent vann
140 g smør

Start med å helle mel, melkepulver og sukker i bollen. Tilsett egg, gjær(du kan også bruke fersk gjær), vann og smør; smøret skal være såpass varmt at det nesten er smelta. Begynn å mikse på lav hastighet, speed deretter opp og la det elte i 15-20 min. Jeg vet dette høres lenge ut, men etter denne tiden vil du se at deigen slipper helt fra bollen, og deigen er kjempemyk. 


Legg deigen over i en smurt bolle, og la den heve i én time i romtemperatur.


Etter én time har deigen hevet seg til det dobbelte. Ta plastfolie over bollen, og sett den i kjøleskapet i minst seks timer, eller helst over natten. 


Etter at deigen har hevet i kjøleskapet, skal den tas ut i romtemperatur og heve i ytterligere tre timer.
Deretter skal den deles opp i 12 biter, og trilles til boller. Legg dem gjerne i brioche- former (fås kjøpt på Strössel & annat).


La dem heve til det dobbelte, og pensle dem med litt eggehvite, før de stekes på 180 grader i 10-15 minutter.


Så er det bare å nyte! Jeg har aldri opplevd å få mykere, luftigere og mer silke- fløyelsaktig bakverk. Anbefales på det sterkeste!




9 kommentarer:

Fjordheim sa...

Riktig godt nytt år til deg :)
Dette ser kjempegodt ut.
Kanskje det blir noe gjærbakst her i løpet av helga. Er jo alltid godt med fersk gjærbakst.
Ha ei herlig helg :)

Valheim gard, landliv i Ryfylke sa...

Å, desse såg kjempe gode ut !
Kansje me sko bakt litt ja,..
Flotte bilder :)

Klem Birgit

Unknown sa...

Hei Anne!
Takk for koselig kommentar på bloggen min. Jeg fant deg gjennom Anne Margrethe også :) Du er proff på dette, du! Er stadig innom :)

Ingrid Tunheim sa...

Hei og tusen takk for besøk hos meg.
Veldig koselig blogg du har! Jeg er enig i at Lene har mye flott i butikken sin. Kan nesten bare ta med komfyr og kjøleskap og flytte inn...

Treet ved trappen vår er en type beinved tror jeg og den er vintergrønn. Den blei kjøpt på Hove plantesalg i sommer.

Ha en flott helg.

Unknown sa...

Det har jeg aldri smakt, men det ser rågodt ut!
God fredagskveld!

Hilde sa...

Hei alle samen.
Deigen trenger ikke stå i tre timer etter at du har tatt den ut av kjøleskapet. kan begynne å dele opp etter ca. 3 kvart 1 time.
Fyll de gjerne med sjokolade eller vanilje, det er bare nydelig... :-P
La de så heve videre før de settes i ovnen.

God påske
Hilde

Hilde sa...

Hei alle samen.
Deigen trenger ikke stå i tre timer etter at du har tatt den ut av kjøleskapet. kan begynne å dele opp etter ca. 3 kvart 1 time.
Fyll de gjerne med sjokolade eller vanilje, det er bare nydelig... :-P
La de så heve videre før de settes i ovnen.

God påske
Hilde

Hilde sa...

Hei alle samen.
Deigen trenger ikke stå i tre timer etter at du har tatt den ut av kjøleskapet. kan begynne å dele opp etter ca. 3 kvart 1 time.
Fyll de gjerne med sjokolade eller vanilje, det er bare nydelig... :-P
La de så heve videre før de settes i ovnen.

God påske
Hilde

ingrid sa...

Hei.
Briochene såg utrulig gode ut.
Eg er veldig glad for at eg lagde
dessa sist helg, slik at det fortsatt ligg noko att i frysaren.

Mvh Ingrid