tirsdag 4. januar 2011

Fra shabby nostalgi til rustikk romantikk

Da Halvor Bakke uttalte at "shabby chic er ut", tenkte jeg at han bare kunne gå og legge seg.
Jeg som er klassisk/ romantisk av stiltype i både hår, klær, make- up, accessories, og ikke minst interiør, syntes jo denne stilen passet meg perfekt, også skulle liksom han komme og ødelegge alt!

MEN, så er det jo med interiør, som med alt annet, trender skifter, og forandrer seg.
Jeg er lei av at alt skal se slitt ut. Dette bordet, for eksempel. Jeg liker det grove ved det, men er lei av at det er "fake" gammelt. Derfor skal det snart få mer maling på seg, og forbli hvitt, men da i en heldekkende hvit farge.


Jeg har også kastet ut døra som stod i stua.


Når man leser interiørblader, og følger med på hva trendanalytikere har å si, ser man at man går fra det shabby uttrykket, til mer og ta naturen inn i stua, og blande det myke med det harde. Jeg forbinder Home&Cottage med denne stilen. De klarer på en perfekt måte å blande det røffe, rustikke og grove, med det myke, hvite, romantiske og nostalgiske. Utenom Home&Cottage, finner jeg nå, mer enn før, inspirasjon gjennom bl.a. Bo Bedre, Bonytt og Elle Interiør.


Som frisør er dette med både trend, og stil, noe jeg er ekstremt opptatt av. Det jeg syns er viktig, er at det er bra å bevare stilen sin, selv om moten skifter. MEN jeg tror det går an å følge trendbildet, kombinert med sin egen stil. 
I hjemmet mitt, betyr dette at jeg ikke lenger trenger ha alt hvitt eller sølv. Det betyr ikke at jeg går bort fra det romantiske, men at jeg inviterer inn farger som beige, sand, og kalde bruntoner, i kombinasjon med det hvite og sarte.

PRAKTISKE TIPS:
Bruk kongler, greiner, trestammer, eller andre ting fra naturen, sammen med hvite farger.

Skift ut noen puter. Her kan du blande de du har fra før med noen få nye.


Ikke tenk at alt nytt nips du kjøper må være hvitt. Men sett gjerne det nye inn mot en lys vegg, så du får fram kontrastene.


Tenk nytt på hvor du henter inspirasjon fra. Kanskje kan du også vie noen besøk til trendbloggerne?


Bland det søte med det røffe.9 kommentarer:

Margrete H Bjørkhaug sa...

Anne! Jeg liker tankegangen! Har selv og blitt lei av å ha alt hvitt ettervert, så prøver å få inn flere røffe og grove ting! Home&Cottage er perfekt!

Fjordheim sa...

Ja det er godt at en kan forandre stil på en enkel måte visst en vil. Greit å bytte ut litt, å på den måten få en nytt utrykk i huset.
Ja jeg er vokst opp på Vestly, visst du er lokalkjent.Nord for Bryne, mot Lye. var bare to hus på Lye da jeg voks opp.
Mange år siden jeg flyttet. Men Jæren vil alltid være mitt hjemmsted. Har foreldre og søsken der, så jeg er jo jevnlig nedover.
Ha en god kveld :)

Grete W. Høiland sa...

Nydelig blogg du he Anne :)
Hvis æg vinne i lotto ska æg ansetta deg som min private dekoratør ;)

Chic - Romantique sa...

Hei Anne!
Tusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min, veldig hyggelig! Jeg svarte deg der, men kom på at jeg kanskje burde svare her også... Hvordan gjør du og andre bloggere det når man svarer på kommentarer? Jeg er ikke helt sikker på hva jeg foretrekker, men når jeg forventer å få svar på en kommentar så abbonerer jeg jo bare via epost, så får jeg beskjed om jeg får svar... Også går jeg heller inn og legger igjen en kommentar på et annet innlegg til vedkommende som kommenterte.

Så, til innlegget ditt.. Jeg er så enig med deg, jeg har også invitert litt farger inn i hjemmet der det vanligvis bare er hvitt. Jeg har for eksempel kjøpt noen trekasser som jeg har beiset i grå og brunt. Jeg er i gang med å lage stuebord av europaller som skal få samme overhaling, en grå eller brun farge. Og jeg må si jeg elsker den nye stilen som er på vei inn! Samtidig blir jeg litt redd for hvor dette skal ende, jeg har jo malt så mye hvitt..hehe. Jeg nekter å begynne å pusse ihvertfall, det er så kjedelig!

Vi flyttet fra Oslo i sommer og i den leiligheten hadde vi mye mørkebrune møbler og stilen var generelt ren. Jeg ble så lei den stilen (litt upraktisk ifht møbler men) og vil ikke se snurten av den på lang tid. Det blir spennende å se hva neste trend bringer, jeg og visa-kortet er gladelig med på denne karusellen! ;)

He en herlig uke :)

Heims lille verdenshjørne sa...

Heihei:D

Herlig blogg du har med masse flott inspirasjon!

De trendene ja:P Liker jo å tenke at man har sin egen stil, men blir utrolig påvirket av småting i bloggeland. Er morsomt hvordan noen ting nesten er "in" her inne. Hehe. Merket når jeg flyttet inn i ny leilighet at jeg ikke hadde så shabby chic stil som jeg trodde, men noen småting:)

Ønsker deg en herlig kveld!

manuela sa...

hei anne!
kjekt innlegg!
kom gjerne og bli med på give-away inne hos meg;)
klem manu

Miss Mette sa...

Hei Anne
Kom over bloggen din via en annen blogg, og tenkte jeg skulle legge igjen et lite spor… Enig med deg ang alt det hvite – jeg liker det lyst rundt meg, men har mange detaljer rundt omkring i forskjellige bruntoner. Liker at det er litt kontraster, samt blande litt nytt og gammelt :) Veldig mange fine innlegg og variasjon her :) La meg til som følger også, for her kommer jeg gjerne igjen… Ønsker deg en fortsatt fin uke, klem fra Mette

Frøken Jægers Hus sa...

Thanx Anne!!! :)

Franciskas Vakre Verden sa...

Hei Anne

Flott innlegg. Og du har helt rett, det går fra Shabby Chic mot mer natur og mørkere farger. :-)

Takk for koselig kommentar inne hos meg. Det er ikke jeg som har tatt bildene på Norefjell, men kjempeflott interiør.

Ha en fin dag videre!

Beste hilsen

Franciska :-)